Komplett kollekcióját elárverezi egy amerikai autómúzeum

2021.01.12. 11:50
0 hozzászólás

A Florida államban található Muscle Car City Museum már tizennégy éve ad otthont autók százainak, azonban a tulajdonos, Rick Treworgy most úgy döntött, hogy a teljes kollekcióját árverésre bocsájtja.

Rick még a hatvanas évek közepén, 14 éves korában vásárolta első autóját, majd gimnáziumi évei alatt már sorra adta-vette őket. Pár évvel később aztán eljutott addig, hogy több száz autó volt a tulajdonában, a 2000-es évek közepén pedig megnyitotta saját autós múzeumát, a Muslce Car City Museumot. Itt gyűjteményének egy részét állította ki: több mint 200 autó található az eredetileg szupermarketnek szánt épületben.

Szinte a teljes kollekció a General Motors autóiból áll, azon belül is a legnagyobb példányszámban előforduló típus a Corvette: minden létező generációból található a múzeumban, több változatban és színben, sőt még egy vadonatúj, 500 kilométeres C8-as is. Rick egyébként a 2022-ben megjelenő modellel is számol, azt is hozzá szeretné adni a gyűjteményéhez.

Már nem a múzeumi gyűjteményéhez, hiszen azokat az autókat kivétel nélkül árverésre bocsájtja, hanem az otthoni kollekcióját tervezi bővíteni. Ugyanis otthon is van egy kisebb múzeuma, mely 50 kedvenc autóját foglalja magába. Ebből húsz '67-es Corvette - ha nem lett volna elég egyértelmű, Rick odavan a Corvette-ekért.

A tulaj eredetileg csak jövőre tervezett megválni az autóitól, illetve a múzeumtól, azonban a koronavírus miatt kevesebb forgalma volt múltévben, és jobbnak látta, ha már idén, egész pontosan január 22-23-án eladja a kocsikat. Van közöttük Camaro, El Camino, Pontiac GTO, Ford GT, számtalan Corvette, de tulajdonképpen minden, ami szemnek-szájnak ingere - persze tökéletes állapotban.