Dollármilliós gyűjteményhez ilyen garázs dukál

2021.01.21. 13:38
0 hozzászólás

Manny Khoshbin egy Amerikában élő ingatlanos, akiről nem túlzás azt állítani, hogy igencsak sikeres a szakmájában: nulláról felépített ingatlanbirodalma a Forbes szerint 450 millió dollár köré rúg. Ami számunkra sokkal érdekesebb viszont, hogy odavan az autókért, és hatalmas vagyonát sem sajnálja szenvedélyére áldozni.

A gazdag emberek és a hajmeresztő autók románca nem újkeletű, de az ingatlanmogul kollekciója egészen más szintet képvisel. Állítása szerint garázsa 30 millió dollár - jelenlegi árfolyamon ez kábé 9 milliárd forintnak felel meg - értékben rejt autókat, és látva gyűjteményét, ezt nem olyan nehéz elhinni. Többek között van pár Bugattija (övé az egyetlen példányban készült Chiron Hermes Edition), megannyi Paganija, több McLaren Mercedes SLR-je, de van ott még Koenigsegg, Porsche, McLaren és sok egyéb is.

Ilyen kollekciónak persze óriási garázs kell, és valóban, a milliomos garázsát a legtöbb ember lakásnak is elfogadná, de a komplexumnak nem is a méretei a legdurvábbak, hanem a bejárata: sci-fibe illő, futurisztikus folyosót építtetett legutóbbi projektje alkalmával. Egy biztos, méltó belépő a kocsikhoz.

Manny arról is beszél a videóban, hogy a közeljövőben tervezi a garázs bővítését, mivel kevés a hely, és már a fiának szánt Ferrari Enzót sem tudja hova tenni. Mindenesetre az általa csak férfi barlangnak nevezett birodalom minimalista jellegét továbbra is meg akarja őrizni, mivel nem szeretné, hogy bármi is elvonja az autókról a figyelmet. Ezt mondjuk elég nehéz elképzelni.