Ladát törtünk a tónál!

2021.07.27. 15:45
1 hozzászólás

Levetítették nekünk a Lupa-tónál a Széll Ká.. Moszkva teret, mi meg autókból néztük, és jó volt!

A Lupa-tavat sokan ismerik: régen bányató volt, most instagram-kompatibilis strandok és extrémsport-lehetőség várja a látogatókat, de horgászni is lehet, ha épp arra szottyan kedvünk.

Amit kevesebben tudnak a helyről, hogy egy autósmozit is rejt, ami múlt vasárnap menő vasakkal és Parkoló Parádén edződött arcokkal telt meg, ezzel is folytatva a Totalcar autósmozis hagyományait.

Az autós felhozatal - szokás szerint - érdekesre és sokszínűre sikeredett. Az amerikai iparművészet könnyfakasztóan gyönyörű szobra, a C3-as Corvette mellett jól megfért a mellbevágóan szép állapotú Cobra 11-es CLK. Persze a film szellemiségét legjobban a Veterán Zsiguli Egyesülettől érkezett Ladák idézték meg, és szerencsénkre sok szép ruszki acélt gurítottak ki.

Ezeken kívül is akadtak még érdekes darabok: a Saab 9000 mögött ma már márka sem létezik, az E28-as BMW-k nagy része végleg elkopott és amúgy Anti Priusa is nagyon hangtalan.

Mire kezdődött a film, összegyűltek az emberek is. A Moszkva teret vetítették le nekünk, hogy véletlenül se felejtsük el, hogy milyen lehetett menő fiatalnak lenni a 80-as évek végén, a már erősen fújdogáló nyugati szélben. A dekadens, nyugati Porsche 924 és a nép tartós, de sportos igáslova, az ezerkettes Lada szép párhuzamot von a korszak kettősségével. Ha lemaradtál, de vágynál némi Gaudeamus igiturra, Lada-törésre és egy kis jegyhamisításra, akkor mindenképp érdemes pótolnod a filmet.

Ha nem is ezt a filmet, a közös autósmozi élményét még lesz lehetőséged pótolni, hiszen a Lupa autósmozi egész szezonban üzemel.