Ez lett a kecskeméti aluljáróban megúsztatott Audival

2020.06.19. 16:27

Sok jót nem remélünk írtuk tegnap a kecskeméti aluljáró óriási tócsájába futott Audi állapotáról. A videón jól látszott, hogy közvetlenül azelőtt, hogy a motorháztető tetején átbuktak a hullámok, még nagyban nyomták a gázt az A7-nek. A járó motorba került vizet nem szokta bírni mechanika. A centik és a másodpercek, szóval a szerencse viszont úgy tűnik, a sofőrrel volt. Jelentkezett ugyanis Sándor, akinek a műhelyében kikötött az Audi. Azt mondja, a hajtás meglepően jól van, bár ettől függetlenül nem biztos, hogy megmentik az autót. Sándor levele fotókkal odalent. 

Feladó Sándor

Címzett Máth Dávid

Dátum 2020. 06. 19.

Tárgy Kecskemét Audi A7

Szia Dávid!


A vízkáros autókról annyit, hogy egy igazi soha véget nem érős történet. A vezérlők mind szépen sorban vagy épp egyszerre meghibásodnak a víz okozta korróziótól, beázástól (zárlattól), ez azt is maga után vonja, hogy a gépjármű testpontjainál érintkezési hibák lépnek fel, a vezetékköteg csatlakozásai teljes mértékben eloxidálódnak. A javítás nagyon költséges és nagyon kicsi az esély rá, hogy egy ilyen autó minden funkciója tökéletesen működjön.


Az Audi.

A víz mindenhova bejutott. (A videón is jól kivehető meddig ért a víz az aluljáróban és ki kellett szállni az autóból...) Az automata váltó vezérlőn kívül az összes komponensben kommunikációs és áramellátással kapcsolatos hibák találhatóak. Az autó üléseire (szép bőr, s line feliratos, fekete combtámaszos) leülve felszivárog a szivacsból a víz, a lábtér kárpitról nem is beszélve.


A motorba is jutott a vízből jócskán, a légszűrő teljesen elázott, a turbóban állt a víz. (Rendesen felszívta a vizet) A porlasztók kiszedése után látszódott a dugattyútetőről kicsepegő víz. Hajtókarok és szelepek csodával határos módon nem görbültek, vezérlés nem ugrott át.


Az autó kívülről nem sérült nagy mértékben (nepperek álma :D), a jobb hátulján két tenyérnyi sérülés látható a lökhárítón. A jobb oldali taposó takaró műanyagja és az emelési pontok takarói leszakadtak, a motorburkolat egyik fele kicsúszott a helyéről.


A vizet a beltérből kiengedtük, a tulaj nem tudta tegnap megmondani, hogy mit is szeretne az autóval (és hogy szeretné-e kifizetni a beltér "szétbombázását", így nem kezdtük el. (ami nagyban ront az autó túlélési esélyein) Ha bármi érdekes infóval tudok szolgálni még az autóról, írni fogok. De ahogy a közösségi oldalakon látom, elég sokan érdeklődnek az alkatrészei iránt. :D


Üdv. : B. Sándor