2021.09.04. 14:33

Már tömve volt színes autókkal és sétáló emberekkel a Hungexpo parkolója, amikor a kék Ford Fiesta ST-vel megérkeztem a Parkoló Parádéra, és miközben pattogott az aszfalton a kőkemény futómű, közben kutattam a szememmel a fehér Hyundai i20 N-t, ami mellé majd parkolnom kell, hiszen ez a két kis rohadék fog egymásnak feszülni a szlalompályán a nap végén.

Őrületesen menő, sárga Chrysler Prowler áll az öreg Porsche mellett, mégis mindenki a 912-es fenekét nézi. Karotta kiirtotta Grétából a négyhengeres bokszert, mégis messziről láthatóan nagy közönség nézegeti a “nincs kész” feliratok különböző változataival díszített motorteret, ahol az eddigi játékautósan aranyos, de kicsit odaégett blokk helyet kábelek és dobozok futnak. Modern és nagyon látványos útja ez a restomodnak. Mindig kicsit hitetlenkedek, amikor a reszelt VW Bogár hang helyett némán suhan el.

Na, de a Prowlerről még mindig nem tudom levenni a szemem. Egészen hihetetlen, hogy miket meg nem engedett magának az amerikai autóipar és a Chrysler abban az időben, hiszen korábban ott volt a meghökkentő Viper, kicsivel később pedig még mindig úsztak a retróban a PT Cruiserrel. A formatervezési igazgató, Thomas C. Gale garázsában egy 1932-es Ford hot rod állt, és közel is áll hozzá a ‘30-as évek, ezért lazán rábólintott a V6-os, vászontetős, kétüléses autó terveire.

Picit csálé már a Fazekas Garage Hacsizukiján a lila csövekből eszkábált lökhárító, de mindig csak röhögök, amikor meglátom, mert eszembe jut, amikor először ültem Marci mellett a keresztben közlekedő, hátsókerekes Swiftben. Akkor még nem volt benne bukócső, de semmi más sem, csak mögöttem üvöltött a rugóra hegesztett side pipe. Tényleg hihetetlen intenzív élmény az az autó, aminél gyorsabb volt ugyan a TAP-ban, de látványosabb nagyon kevés.

Amíg a Mesterkurzus színpadának másik oldalán hevítették a szlalomos gépeket, addig mi rengeteget beszélgettünk a sorok között sétálva és ezzel nem voltunk egyedül. A Parkoló Parádén mindig megvan az a pillanat, amikor valaki üveges tekintettel mutat a távolba, hogy úristen, az mennyire kéne. Legyen az sárga C4-es Corvette vagy piros Mazda RX-7, de bőven van mit kívánni. Én egy picit az AMG ruhás, fekete W124 kabriónál álltam meg, mert nagyon láttam a nyitott tetős krúzolást benne.

Ugyan a nyár múlik és a nappalok rövidülnek, de ez sosem volt akadály. Parkoló Parádé 33. alkalommal is lesz, kívánatos autókkal, jófej emberekkel, akik lelkesen mesélnek a veteránvizsgás SL-ről vagy a lakóautó VW T3-asról. Gyere, mert parkolóban parádézni jó!

Információk a következő Totalcar Parkoló Parádéról!

A következő, 34. Parkoló Parádé 2021. október 17-én, vasárnap 11-17 óra között lesz.

Tervezett programok (folyamatosan frissül):

  • Mesterkurzus
  • Autódoki live - ingyenes élő diagnosztika és tanácsadás Autódoktorunktól, kollektív pingvinezés nyitott géptetők mellett. Hozott krehácsra ingyenes ráolvasás, szakértő hümmögés évtizedes rutinnal!
  • Parádés bazár kisautókkal, ajándéktárgyakkal, hogy ne menj haza üres kézzel!
  • Ökumenikus érdekesautó-nézegetés, és barátkozás parkolószerte.

Gyerekeknek:

  • A nagy népszerűségnek örvendő ingyenes gokartozás a Kalandozóparktól a 3-as fogadó előtti díszkövön.
  • Kilátogat a Szomjoltóság csapata egy csodaszép oldtimer Mercedes 710 tűzoltóautóval és rengeteg programmal, ráadás hűsítéssel, ha túl meleged lenne!
  • Gyereknyomda és arcfestés

Fontos infók

A rendezvényen előre (az alábbi gombra kattintva) vagy a helyszínen megváltott belépővel lehet részt venni. A jegy elővételben 2021.10.17. 10:30-ig 990 Ft/fő (OTP és MKB szépkártyával is lehet fizetni), a helyszínen váltva 1500 Ft/fő

A rendezvényre védettségi igazolvánnyal nem rendelkező 18 éven aluliak  védettségi igazolvánnyal rendelkező nagykorú kísérővel, de ingyenesen léphetnek be. 

Védettségi igazolvánnyal rendelkező 14 éven aluli gyermekek nagykorú kísérővel, 14-18 év között kísérő nélkül is ingyenesen léphetnek be.

A jelenleg hatályos rendelet alapján a rendezvény területére nagykorú látogatóként csak védettségi igazolvánnyal vagy védettségi applikációval lehet belépni!

A jegy egyszeri belépésre illetve behajtásra jogosít a Totalcar Parkoló Parádéra és annak minden kiegészítő programjára a Hungexpón (Bp. 1101, Albertirsai u. 10.).

Látogatói kapunyitás 11 órakor.
Belépés: autóval az 6-os, gyalogosan a 3-as kapun.

A rendezvényre bármilyen gépjárművel ingyen be lehet hajtani, amennyiben az abban tartózkodó személyek érvényes jeggyel rendelkeznek.

A motorosoknak külön parkolót jelöltünk ki, amit táblával is jelzünk. Kérjük, lehetőleg oda parkoljatok.

A PP-re kutyák és egyéb háziállatok ingyenesen hozhatók, a látogató gazda felelősségére.

Aki drónfelvételeket kíván készíteni a területen, a jelenleg érvényes jogszabályok értelmében előzetes engedély birtokában teheti ezt. A helyszínre vonatkozó engedélyt a rendezveny@mail.totalcar.hu címen kérhetitek.

A rendezvény szervezői fenntartják a jogot a belépők és behajtók számának korlátozására, tekintettel a helyszínek befogadási képességére és az aktuális szabályozásra.

Az eseményen bármilyen marketing tevékenység csak a rendezőség engedélyével történhet!

A rendezvény sajátosságaiból adódóan külön felhívjuk a látogatók a figyelmét a kulturált autó- és egyéb járműhasználatra!

unnamed

Az autós rendezvény veszélyes üzem. A szervezők törekednek a biztonságos keretek biztosítására és betartatására, de ennek ellenére történhetnek balesetek. A jegy megvásárlásával ezt tudomásul veszi, és lemond minden kártérítési jogáról a szervezőkkel szemben.

Amennyiben ezt nem képesek betartani, a rendezvény szervezői fenntartják a jogot, hogy a további rendezvényekről kitiltsák a szabályok megszegőit!

Előjelentkezés árusnak (élelmiszert és italt árusítók sajnos nem tudnak jelentkezni!), szponzornak, stb.: rendezveny@mail.totalcar.hu

A rendezvényre a Totalcar Általános Szerződési Feltételei érvényesek.

A Totalcar adatkezelési tájékoztatója itt olvasható.

Parkoló Parádé a Totalcaron

Több mint három indok, hogy elgyere a harmincharmadik Parkoló Parádéra
Az autókülönlegességek és jóarc tulajaik mellett közönség-okosítás, és támolygó gyermekeket lekötő programok is lesznek. Jöjjetek!
Dízel vagy benzines? Itt jól megfér egymás mellett
Az ősz első Parkoló Parádéján is lesz Mesterkurzus, de a lényeget ti hozzátok: klassz autókat és jó hangulatot.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.