Fiat Stilo Párizsban

2004.09.16. 10:51

Az olaszok három új típusváltozattal igyekszenek fenntartani az érdeklődést az alapvetően változatlanul hagyott modellsorozat iránt.

A legérdekesebb talán a Stilo Multi Wagon Uproad névre hallgató kombi-változat. Ez az autó a jól bevált álterepjáró köntösben igyekszik megragadni a potenciális vásárlók fantáziáját: nagy, fényezetlen műanyag elemekkel vették körbe az autót, látványos 17 hüvelykes alufelnikkel szerelték fel. Az összhatás az első lökhárító és az oldalsó köténylemez fémes színű betétei révén teljesedik ki, de a sajtóközlemény érdemi változtatásokról nem szól, így feltételezhető, hogy az Uproad mechanikai szempontból megegyezik a mezei Stilo Multi Wagonnal. A Stilo szabadidőjármű kétféle benzinmotorral kerül piacra, a jól ismert 1,9 literes JTD motor 115 és 140 lóerős változataival.

A másik két új Stilo variánssal a Fiat szakemberei a háromajtós sportos formájában rejlő tartalékokat igyekeztek kiaknázni. A Fiat Stilo M. Schumacher egy 3500 példányból álló limitált sorozat. A látványt a Zender tuningcégtől vásárolt lökhárítókkal, köténylemezzel és tetőspoilerrel igyekeztek feldobni, és ezekhez jön még egy garnitúra szokatlan formájú 17 hüvelykes alufelni, a Ferrari-piros fényezés valamint az MS monogramm a jármű különböző részein. Az autóba természetesen a Stilo kínálat legerősebb motorjai kerülnek, a vásárló igényei szerint 2,4 literes 170 lóerős öthengeres benzines vagy 140 lóerős 1,9 literes JTD dízel. A csomagot gazdag alapfelszereltség teszi teljessé, amely kétzónás klímát, nagyméretű tetőablakot, oldallégzsákokat, ESP-t és mp3-lejátszós Hi-Fi berendezést tartalmaz.

A harmadik Stilo változat, amely a hangzatos Racing névre hallgat, azoknak készült, akik megelégszenek a sportosság látszatéval is: itt is alkalmazták az optikai tuning összes lényeges műfogását, viszont a motorválaszték 1,4 literes, 95 lóerős és 1,6 literes, 103 lóerős benzines motorokat, valamint 115 és 140 lóerős 1,9 literes dízeleket tartalmaz. A Ferrari-piros helyett itt metálfényezést, M. Schumacher szignója helyett pedig Racing feliratokat kap a leendő vásárló.