Jön az Audi A3 szedán

2010.01.14. 07:02

A típust Európán kívül is forgalmazni szeretné az Audi, de puttony nélkül nem is érdemes belefogni: Amerikában és Kínában egyaránt kell a szedán a sikerhez.

1

A kínálat ilyen irányú bővítéséről a Detroit Motor Show-n esett szó, az Audi egyéb tervei mellett. Bár az A4-es Észak-Amerikában is kivételesen sikeresnek bizonyult a közelmúltban, a VW prémium-márkája sem hagyhatja figyelmen kívül a tényt, hogy a Amerikában is egyre több vásárló keres kompakt, viszonylag kis fogyasztású modelleket. A következő A3-as alkalmas is lehetne a szerep betöltésére, de ehhez kell egy szedán, mivel az Egyesült Államokban a kisebb modellekből is ilyen karosszériával adnak el többet.

Úgy tudjuk, a fejlesztés már folyik is, így az A3 szedán már 2012-ben bemutatkozhat, igaz, kicsinek nem mondanánk: állítólag akkora lesz, mint az első generációs A4-es, azaz bő 4,5 méteres.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.