Morcosított hófehérke

2010.05.15. 17:26 Módosítva: 2010.10.21. 18:43

Amíg a VW-sek a Wörth-i tónál nyomulnak, az Opelosok a Bodeni-tó mellé települtek a B partival. A Tuning World Bodensee kiállításon az eddig kissé elhanyagolt Astrához mutatott be optikai tuningcsomagot a Steinmetz.

Szép lett az új Astra, valóban jól sikerült formaterv, de eddig nem pörgött körülötte magas fordulatszámon a tuningszakma. Hiába, inkább a józan ész választása az Opel - aki sportosat akar, máshol keresgél.

A Steinmetz most véget vetett a tunyulásnak, nekiesett a rüsselsheimi mintagyereknek, és a bevált receptet követve az ültetés – nagyfelni – mérges arc szentháromsággal egyénibb külsőt adott a Golf konkurensének.

Mostanában a fehér autó a divat, ezért a több évtizedes múltra visszatekintő tuningcég is ilyenre festette az Astrát, pedig a klasszikus sárgával talán ütősebben hatna az embléma nélküli fekete hűtőrács. A beltér sem maradt érintetlen: küszöbdekort, rozsdamentes acélbetétes szőnyegeket és sebességfokozat-kijelzőt kapott a tuningolt Opel.

Ezzel a csomaggal nagyjából a kötelező kört sikerült kissé lihegve megfutnia a Steinmetznek - érződik a válság -, de a Golf GTI adidas szintjét azért megüti a duplán mosolygó fekete-fehér négyajtós.