Késik az új Honda Civic

2010.05.18. 10:59

A japánok nem tudják tartani az ötéves modellfejlesztési ciklust, így az idén biztosan nem érkezik meg a Civic következő generációja.

A hír az amerikai Honda részleg alelnökétől származik. John Mendel azt mondja, a késésért elsősorban a megváltozott feltételek okolhatók: annyival szigorúbbak lettek a fogyasztási és károsanyag-kibocsátási normák mind Észak-Amerikában, mind Európában, hogy a mérnököknek át kellett tervezniük a félig már kész autót. Így a premierre legkorábban 2011-ben kerülhet sor, és nem az idén, ahogy az eredeti menetrendben szerepelt. Az új körülmények állítólag a Civic továbbfejlesztésének koncepcióját is érintették. Egyes ipari pletykák szerint eredetileg nagyobb méretű és tágasabb lett volna a következő generáció, mint a jelenlegi, ám most a tömegcsökkentés került előtérbe, így le kellett mondani a méretnövelésről.

A késéssel valószínűleg még mindig jobban jár a Honda, mintha nem követné a piac igényeit. A jelenlegi Civic a gyártó egyik slágerterméke, évente mintegy egymillió példány talál gazdára. A sikeres szereplés folytatására viszont csak úgy van esély, ha a típus továbbra is azt nyújtja, amire a vásárlóknak szükségük van.