G-re visít a szőke

2010.07.21. 15:06

Ne próbálja ki otthon! Profi vezető, zárt pályán. Ez a felirat olvasható a Subaru reklámfilmjei alatt, ahol különféle embereket utaztatnak az Impreza WRX STi anyósülésében.

Az ötlet nem igazán eredeti – Ricardo Patrese felesége annak idején sokkal hitelesebb volt –, de kétségtelen, hogy a botoxos arcú kebelcica, aki a Subaruban végigsikoltozza az utat, sokakra hat szupernormális ingerként, a betonoszlop-kerülgetés pedig anélkül is igazán látványos, hogy magunk is jobbra-balra dülöngélnénk az oldalgyorsulás hatására, mint valami rongybaba. Valójában persze a sofőr arca volna az érdekesebb, hiszen egy STi-ben sokkal jobb a kormánykerék mögött ülni, kontrollálva a turbós boxermotor iszonyú erejét, mint csak az adrenalint nyeldekelni tehetetlenül – talán ezért sem érezzük akkora telitalálatnak, amikor a műanyag leányzó helyén kigyúrt kopasz vagy kedves nyugdíjas néni küszködik a hányingerrel.

Ennek ellenére az az érzésünk, nem is közelíthették volna meg jobban a Subaru amerikai reklámszakemberei az STi eladásának problémáját. Hogyan is lehetne másképp kedvet csinálni egy maximum átlagos külsejű, de inkább rossz arányú autóhoz, amelynek az egyetlen erénye, hogy gyorsulásban és kanyarsebességben lenyomja a legtöbb sportkocsit is.