Hetvenegy LED csodákra képes

2010.08.23. 15:14

A 71 LED-es csodafényszórókkal és luxuskivitelű belső térrel dicsekszenek a stuttgartiak, viszont a műszaki részletekkel kapcsolatban egy szót sem ír a gyári sajtóközlemény.

A múlt héten szivárogtak ki a CLS fotói – pontosabban egy prospektus képei –, így nem volt értelme, hogy a Mercedes tovább titkolózzon az autó megjelenésével kapcsolatban. Ki is adtak néhány képet, lényegében ugyanazokat, amelyekkel már találkozhattunk is korábban, és leírtak mellé néhány részletet. Világújdonságként tálalják például az opcionálisan rendelhető LED-es fényszórókat, amelyekben háromrétegnyi világító dióda látja el az összes fénykibocsátó funkciót, az irányjelzőétől a reflektoréig. Állítólag ilyen szériamodellben még nem volt – a LED-eket elöl eddig csak indexnek, nappali fénynek és helyzetjelzőnek használták a gyártók, teljes értékű fényszórónak nem.

Megtudhatjuk még, hogy háromféle bőr és háromféle fabetét közül választhatnak majd a vásárlók, sőt, azt is, hogy mindez ötféle színkombinációban lesz elérhető. Amire viszont igazán kíváncsiak lettünk volna – például, hogy milyen motorokkal és teljesítményszintekkel lesz kapható a gép –, azt egyelőre nem árulták el, így csak a pletykákra hagyatkozhatunk. Az új V6-os és V8-as benzinmotorok, illetve a bevált hathengeres turbódízel mellett egyes hírek szerint lesz négyhengeres CLS is, méghozzá a két turbófeltöltős, 2,1 literes turbódízel motorral, amelyet már ismerhet a közönség, például az E 250 CDI-ből.

Ennél többet várhatóan csak szeptember végén, a Párizsi Autószalonon árulnak el, bár bőven lesz még idő ismerkedni a típus adataival a premier után is, hiszen a forgalmazás csak januárban kezdődik.