A szomszédban építene gyárat a Tesla?

2014.10.15. 17:50

A Tesla Motors állítólag Szlovákiában nyithat új üzemet néhány éven belül, bár hivatalosan egyelőre nem kommentálták a hírt.

Az amerikai villanyautó-gyártónak már van egy európai telephelye a hollandiai Tilburgban, de ott csak az autók forgalomba helyezéséhez elengedhetetlen átalakításokat végzik el, amikor megérkeznek a járművek az Egyesült Államokból. A szlovákiai helyszínen ennél komolyabb tevékenység folyhatna, leginkább készletből szerelhetnék össze a Model S-eket. A pletyka alapja valószínűleg az, hogy a szlovák állami fejlesztési ügynökség, a SARIO valóban tárgyal vagy tárgyalt a Teslával, bár bizonytalan, hogy ezek a tárgyalások miről folytak.

A Tesla részéről egyelőre puszta spekulációnak minősítették a hírt, és mint ilyet, nem kommentálták. Elon Musk, a cég alapítója pedig úgy nyilatkozott korábban, hogy akkor fontolná meg egy üzem felállítását Európában, ha el tudna adni 160 ezer autót a kontinensen – erre pedib biztosan várnu kell még néhány évet.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.