Mégsem viszik Kínába a Mondeo gyártását

2017.12.16. 13:00

Néhány napja mi is írtunk arról, hogy Kínában köthet ki a Ford Mondeo (illetve amerikai párja, a Fusion) gyártása. A Ford szóvivői már akkor is tagadtak, most pedig egyértelműen cáfolták, hogy ilyesmire készülnének.

mondeo hybrid review 01

         

A gyártó közleményben tudatta: egyáltalán nincsenek olyan terveik, hogy a következő Mondeo-Fusion párost Kínából exportálják Európába, illetve Észak-Amerikába. Hozzátették: a két modell nagyon fontos része a Ford modellpalettájának. A típusok jövőjéről később szolgálnak majd konkrét információkkal.

A Fusion jelenleg Mexikóban készül, míg a Mondeót a spanyolországi Valenciában gyártják. Ugyanott, ahonnan az S-Max, a Galaxy, a Kuga, a Tourneo Connect és a Transit Connect is érkezik. A múlt hónapban bejelentettek egy - ezt az üzemet érintő - 750 millió eurós beruházást is, amelyre az új Kuga gyártása miatt van szükség. Bár Mondeókat jelenleg is gyártanak a kínai Changan Ford vegyesvállalatnál, de azokat csak a helyi piacra szánják.

Továbbra is nyitott kérdés tehát, hogy hol köt ki a Mondeo/Fusion kettős összeszerelése, ha Spanyolországból és Mexikóból elviszik, de nem Kínába költöztetik.