Román diktátor autóját valaki?

2018.12.27. 16:12

Jövőre lesz harminc éve, hogy Románia megszabadult Nicolae Ceaușescutól. A Kárpátok géniuszának már az emléke is távoli, csak a megalomán épületei és összeharácsolt holmijai vannak még velünk. Ez az ARO 304-ese például, amit elárvereznek nem sokára. 

7FQBYEK4qHlRBI8Ts

Fura egy helyzet ez: az egy egykori diktátor autója egy pénzmosás miatt elítélt üzletember gyűjteményéből megy az árverésre. Ovidiu Tender gyűjteményének darabja volt diktátori múlttal bíró ARO, tőle kobozta el az adóhatóság és bocsátja aukcióra január végén 137 ezer lejes (9,5 millió forint) kikiáltási áron.

s1HnEOT

A 304-es felárát az infók szerint tényleg csak a diktátori múlt adja. Ceaușescu eszerint az autóiban nem volt paranoiás: még csak páncélozás sincs a terepjárón. A bőrkárpit és a légkondi benne a kevés extra, amitől valamelyest egyedi, illetve a tetőbe vágott rés, amin kibújva a vezető és neje integettek a tömegnek rendezvényeken. 

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.