Meglepetés: lesz új Ford Mondeo

2020.01.24. 14:55

Bár a nagy személyautók kategóriája évek óta zsugorodik, úgy néz ki, a Ford még bízik a folytatásban. Erre utal egy gyári dokumentum, amely Mondeo CD542 néven említi a következő generációt.

A Ford típusok szervizeléséhez szükséges célszerszámok katalógusában tűnt fel néhány, amely már a következő Mondeo javításához lesz szükséges. Itt bukkant fel a CD542 kódú Mondeo, amely 2022-es modellként szerepel a listában, ami azt jelenti, hogy várhatóan 2021 második felére érkezik meg az európai kereskedésekbe.

További érdekesség, hogy az egyik szerszám a leírás szerint laprugó eltávolítására szolgál. Ilyen alkatrész jelenleg egyetlen Ford személyautóban sincs, de a Volvo például laprugós hátsó felfüggesztést használ az XC90-esben, hogy a hibrid változatok akkumulátorának több hely jusson. Valószínű, hogy a következő Mondeóban is hasonló célból cserélik laprugóra a tekercsrugókat, így a hibrid változatok csomagteréből sokkal több maradhat, mint az aktuális generációéból.

Úgy tudjuk, az azonos név ellenére az új modell sok tekintetben szakít a típus hagyományaival. Várhatóan egy emelt futóművű és magasabb karosszériájú modell érkezik, amelyet Észak-Amerikában is el tudnak majd adni, és azon sem csodálkoznánk, ha csak kombi karosszériával mutatnák be. Így van esély megtartani az ismerős névvel az aktuális Mondeo-vásárlókat, de ugyanakkor meglovagolhatják a terepjáró-divatot is.