Alighanem megszűnik a Ladák forgalmazása Magyarországon

2020.06.06. 07:47

Szűk öt évvel a visszatérés után újfent vége a Lada hazai pályafutásának. Az importőr jövő héten ad ki közleményt az ügyben, de nagyon úgy tűnik, hogy a szigorodó kibocsátási szabályzások mellett egyelőre nincs jövője Európában a márkának.

IMG 4661

Az Origo szúrta ki pénteken, hogy a Lada hazai kereskedői honlapjáról eltűnt minden Magyarországon forgalmazott modell, azaz a Vesta és a 4X4 (Niva) különböző változatai. Bár a kínálat azóta visszakerült az oldalra, az Origo még pénteken rákérdezett a gyanús eltűnésre, ahol a Megszűnt-e a Lada autók értékesítésére egy rövid igen volt a csetes ügyfélszolgálat válasza. Ugyanakkor tisztázták, hogy a márkaszerviz megmarad.

A hírre a HVG megkereste a forgalmazó marketingvezetőjét, aki nem cáfolta a megszűnés hírét, de csak annyit tett hozzá, hogy jövő héten adnak ki egy közleményt a márkáról. Azok után, hogy az orosz sajtó már korábban is az európai forgalmazás megszüntetéséről írt, nem lenne meglepő lépés a megszűnés. Az EU drasztikusan szigorodó emissziós normáival még a lényegesen tisztább flottával bíró nagy autógyárak is nehezen tartanak lépést, a Lada pedig etéren messze mögöttük jár. Ahhoz pedig túl kis mennyiségben adnak el az EU-ban, hogy megérje a márkának ezért a piacért nagy áldozatokat hoznia, óriási pénzeket költenie a fejlesztési keretből. 

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.