Saját fejlesztésű kézfertőtlenítő automatát szabadalmaztatnak a győri Audinál

2020.06.06. 14:45

Egy üzemben használt szemetes az alapja a győri Audi-gyár új kézfertőtlenítő automatájának, ami egyrészt nagy segítség most járványbiztos munkavégzéshez, másrészt hamarosan az Audi Hungaria új szabadalma lehet belőle, a vállalat ugyanis arra készül, találmányként szabadalmaztatja a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalánál.

bi

A győri újraindulásról anno külön gyárnézős Égéstér-adásunk volt. Mint kábé minden újranyitásnál, itt is az volt a kommunikáció kifele, hogy a gyár amennyire csak lehet, igyekszik járványbiztosan újraindulni, annak pedig egyik fontos eleme, hogy a gyártósoron könnyen elérhetővé tegyék a dolgozóknak a kézfertőtlenítés lehetőségét. Egy üzemépületben ezt is ipari léptékben érdemes csinálni, az Audi saját automatája pedig egy feltöltéssel ötezer fertőtlenítésre jó.

Az alkotók
Az alkotók

A motorüzem karbantartó munkásai egy hét alatt rakták össze az automatát. Az egy méter magas készülék alapja egy a gyárnál bevett fém szemetes, de a többi elemet is nagy részben az üzemében található termelőberendezések elemeiből szedték össze. Az automata két tartálya közül az egyik a fertőtlenítőszert tartalmazza, a másik pedig a felfogó tartály. A szerkezetet a kezet érzékelő szenzorok vezérlik, így az automatikusan pumpálja a kézfertőtlenítőt. Már közel 140 ilyen automatát dobtak össze az üzemben, de a szabadalmi folyamat után nem kizárt, hogy is ezt nagyban gyártják majd Győrben a motorok és az autók mellett.