Már jelvénye is van a Fiat-PSA egyesülésnek

2020.11.10. 10:31

Tavaly december óta húzódik a Peugeot csoport és a Fiat Chrysler fúziója, de egy ekkora, ennyire sok szereplős tranzakció véglegesítéséhez hosszadalmas út vezet, számos engedélyen, megoldandó részproblémán, és persze várakozáson keresztül. Úgy tűnik, a feleknek időközben arra is volt idejük, hogy kiválasszanak egy jelvényt, amelyet a majdani közös vállalat viselhet.

Stellantis logo blue

Szó sincs nagy feltalálásról: az új, közös cégnév, a Stellantis az A betű köré kapott egy csinos koszorút apró pöttyökből, ami valószínűleg csillagokat szimbolizál. Maga a név valami olyasmit jelent, hogy a csillagokkal fényeskedő, így ez a megközelítés viszonylag logikus is. A kék alapon fehér szín szintén sem meglepő: egyrészt a Fiat és a Peugeot is használta ezt a színpárosítást korábban, másrészt a csillagos égboltra való utaláshoz is nagyszerűen illeszkedik.

Elég valószínű, hogy ez a felirat márkajelzésként soha nem kerül autókra, elvégre ha valaminek bővében van a Stellantis, az a történelmi márkanév. Tizennégy élő, és jó néhány már nem használt márkát örököl, az is kérdéses, hogy megtartják-e mindet. Azaz a Stellantis jelvény leginkább a céges iratok fejlécére kerül majd, oda pedig pont ez a fajta visszafogottság a legjobb – tizennégy autómárka jelvényének úgysem lett volna hely.

Közben a fúzióhoz szükséges adminisztráció egyelőre nagyobb fennakadás nélkül folyik. A Stellantis például nemrégiben megkapta az engedélyeket a fúzióhoz Brazíliában, és úgy hallani, már az EU-ban is sikerült megnyugtatóan rendezni a korábbi aggályokat. Így egyelőre nem látszik, hogy a hivatalos cégegyesítési procedúra ne zárulhatna le menetrend szerint, 2021 tavaszára.