Kijelző orrú Mantát mutogat az Opel

2021.04.21. 16:09

Érdekes információmorzsákat közölt az Opel a gyári sajtóoldalon, egy olyan autóról, amely egyszerre tűnik ötven évesnek és vadiújnak.

Bár egyelőre kevés a részlet, úgy néz ki, egy jól sikerült, házon belüli márkarajongó-projektről van szó, amelynek a kiindulópontja egy 1970-es Manta volt, ebből építettek restomodot, azaz modern stílusban átépített retró járművet.

Az autót az Opel aktuális neonos sárgászöld színére tüsszentették le, ami legalábbis megkérdőjelezhető döntés, de sokat dob az összhatáson, hogy a motorházfedél vakításgátló fekete fényezést kapott a harci repülőgépek mintájára. A hűtőrács helyét a jelenlegi Opel arculat talán legjellegzetesebb eleme, a Vizornak nevezett fekete üvegszerű felület foglalja el, amely a LED lámpák között ezúttal egy grafikus kijelzőt is tartalmaz, amelyen elég részletes grafikák jelenhetnek meg.

A Manta GSe ElektroMOD-nak nevezett gép teljes ismertetésére egyelőre nem került sor, és nem tudni, hogy terveznek-e ilyet, az viszont csaknem biztosra vehető, hogy az Opelnek többet nemigen lesz a Mantához hasonló látványos rétegmodellje: egy ilyen aligha férne bele a Stellantis szigorú platform-stratégiájába, amely az Opel kínálatát szinte teljes egészében a PSA szabvány Peugeot platformokra helyezte át.