Az autóiparnak is gondot okoz a poloskainvázió

2021.10.21. 14:42

Európában és Észak-Amerikában évekkel ezelőtt kezdett terjedni az Ázsiai márványospoloska, és ez a rovar okozott most fennakadást az ausztráliai autóimportban is.

amvpoloska.png

Az autószállító konténerekben tömegesen találták meg a faj egyedeit, így a hatóságok alapos rovarirtásra kötelezik az importőröket, ez pedig akár egy hónappal is visszavetheti az autószállítmányok beérkezését. A problémát súlyosbítja, hogy öt éve teljesen felszámolták Ausztráliában a helyi autógyártást – lényegében egyszerre zárt be GM, a Ford és a Toyota helyi üzeme – így a kontinens teljes gépjárműszükségletét importból fedezik.

Az Ázsiai márványospoloska a globalizáció egyik nagy nyertese, amely néhány év alatt a Föld nagy részén elterjedt. Ez elsősorban az ázsiai árukivitel elképesztő méreteinek, és ezzel összefüggésben a csomagok ellenőrzésének általános lazulásának köszönhető. Hazánkban még 2017 őszén bukkantak fel először tömegesen a kellemetlen szagot árasztó rovarok.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.