Újra támadnak a Piaggio kisteherautók Magyarországon

2022.01.13. 10:26

A Grand Automotive hozza be ismét a magyar piacra a Piaggiót, mint haszonjárműmárkát. A termék továbbra is egy, az átlagosnál kisebb teherautó lesz, de ezt már nem az olasz márka maga gyártja, hanem Kínából veszi készen.

A Porter NP6 Kína egyik legnagyobb teherautó-gyártójától a Foton Motorstól érkezik: a 2014 óta gyártott T3 mini-teherautó rövid kabinos változatáról van szó, amelyet a Piaggio számára sokféle felépítménnyel készítenek a kínaiak.

A tavaly bemutatott Porter NP6-ba egyébként a Piaggio hagyományoknak megfelelően Otto-motor kerül: egy viszonylag egyszerű, fekvő elrendezésű 1,5 literes négyhengeres, amely kétféle, vegyes üzemanyagú változatban lesz elérhető. A benzinnel és LPG-vel használható változat 102, a benzinnel és CNG-vel használható 92 lóerős.

A megszokottnál kisebb méret az importőr szerint kiváló használhatósággal párosul: akár 1,6 tonnás terhelhetőséget emlegetnek, és széles felépítmény-választékot: a Porter elődeihez hasonlóan kapható lesz olyan specializált felépítményekkel is, mint a hulladékszállító, vagy a mozgó konyha, de lesznek egyszerűbb modellek is, fix vagy billenős platóval.

Az itthoni árakat egyelőre nem közölték, de az Olaszországban jellemző, valamivel 20 ezer euró feletti indulóár alapján 7 millió forint környékére várhatók az egyszerűbb kivitelek.