Las Vegasba megy a Formula-1 jövőre

2022.03.31. 10:27

Korábban jó, ha évente egy F1-es futamot rendeztek az Egyesült Államokban, de a sorozat jelenlegi, amerikai gazdája, a Liberty Media ennél nyilván többet szeretett volna. És úgy tűnik, el is érik a céljukat: a Texas és Miami mellett Las Vegas utcáin is tartanak egy versenyt 2023-ban.

A város utcáiból egy 6,12 kilométeres pályát jelöltek ki, amelynek leghosszabb egyenese a világhírű főutcán, a Las Vegas Stripen vezet majd végig. Az egyenes végén 340 km/h feletti sebesség elérésére lesz lehetőség a szervezők szerint. A verseny egyik érdekessége az lesz, hogy szombat éjszaka tartják majd, egy novemberi napon.

Néhány részlet még hiányzik – érthető módon, hiszen a 2023-as versenynaptár sem készült még el – de annyi biztos, hogy a Formula-1 vezetése őrületes bulit ígér, ami számukra nyilván hatalmas üzlet is. Monaco, Európa kaszinó-fővárosa mellett Las Vegasba vinni a világ legismertebb autóversenyét, hatalmas ötlet: míg a legtöbb város idegenkedik egy utcai futamtól, a Las Vegas megélhetését adó kaszinó-hotelek számára hatalmas többlet-forgalmat hozhat egy ilyen látványosság.