Pár nap múlva érkezik a V12-es Ferrari hobbiterepjáró

2022.09.06. 17:51

Már egy ideje nagy a felhajtás a Ferrari hobbiterepjárója, vagyis a Purosangue körül, hiszen már jó ideje tudni lehet, hogy érkezik, de még mindig nem mutatták be hivatalosan. De nem csak ezért övezi óriási érdeklődés, hanem azért is, mert mégse egy szokványos dolog, hogy egy olyan gyártó is erre az útra lép, amelyik már évtizedek óta a sportautógyártás élvonalában van.

Forrás: Ferrari
Forrás: Ferrari

Az már régebben kiderült, hogy attól még, hogy hobbiterepjáróról van szó, a Ferrari minél kevesebb kompromisszumra törekszik. Például nem engednek a V12-es, szívó benzinesből – ez az infó a márka vezérigazgatójától származik – és abból se, hogy a Purosangue a Ferrari saját padlólemezére épüljön.

Most viszont elérkeztünk ahhoz az időponthoz, hogy már csak pár napot kell várni a hivatalos bemutatóra, amit a Ferrari szeptember 13-ára ígér. Az olasz márka Twitterére még egy nagyon rövid, kedvcsináló videót is kitettek, amiben hallható a V12-es motor hangja, illetve látható az autó körvonala, illetve a menetfények alakja is.

Egyébként valószínűleg nem lesz akkora meglepetés a Purosangue külseje, hiszen már idén év elején kiszivárgott pár kép róla. A gyári fotókon valószínűleg sokkal látványosabb lesz, amikre ha minden jól megy, mindössze egy hetet kell majd várnunk.

És van itt még egy fontos kérdés: hogy kell kiejteni és mit jelent ez a név? Nos, a fordítóprogram szerint a szó - nem meglepő módon - olasz, azt jelenti, hogy telivér, és valahogy úgy ejtik: puroszangve. Itt meg is hallgathatod:

Forrás: Ferrari