Facebookon balhézott össze a nemzeti park és egy börzsönyi quadkölcsönző

2023.03.08. 13:48

Kiszúrták egy börzsönyi quadkölcsönző cég hirdetését a Duna–Ipoly Nemzeti Park dolgozói, és nem voltak elragadtatva. A nemzeti park munkatársai a Facebookon talált hirdetésre a saját felületükön adtak választ, mivel mint írták, a kölcsönző cég reklámja alatt a kommentelési lehetőséget kikapcsolták, ami a cikk írásának pillanatában is így áll.

A QuadKanyar reklámjában egy virágos mezőn áll néhány ember, gyerekekkel, három quad társaságában. A szöveg a következő: „Gyertek és béreljetek quadot a QuadKanyarnál és túrázunk egy jót a Börzsöny dombjain, erdős területein, gyönyörű környezet, kilátás a Dunakanyarra.”

A Duna-Ipoly Nemzeti Park munkatársai erre reagálva a saját Facebook oldalukon, a hirdetőket és az érdeklődőket megszólítva, a hirdetést félreérthetetlenül reposztolva mindenkit emlékeztetnek, hogy az erdőtörvény egyértelműen tiltja az erdőterületen vagy erdei úton való quadozást. És arról sem feledkeznek meg említést tenni, hogy a Természetvédelmi Őrszolgálat és a rendőrség ezt rendszerint ellenőrzi is.

A hirdető cég erre reagálva megírta, hogy szolgáltatásaikat olyan magánterületen kínálják, ami nem tartozik a Duna-Ipoly Nemzeti Parkhoz, és nem tartozik Natura 2000 besorolás alá, valamint nem terveznek szabálysértést és törvénybe ütköző tevékenységet folytatni.