A tulajok jelentős része Elon Musk miatt adja el a Tesláját

2023.07.29. 06:10

A Bloomberg 5000 igazolt jelenlegi, vagy volt Tesla Model 3 tulajdonos részvételével készített felmérést, melyben főleg a válaszadók elégedettségére voltak kíváncsiak. Az eredmények alapján a tulajdonosok alapvetően szeretik autóikat, sőt, 75 százalékuk egy újabb Tesla beszerzését fontolgatja a következő két évben.

Akadtak viszont olyan válaszolók is, akik a közelmúltban megváltak saját Teslájuktól, az okok pedig igazán érdekesek: a legtöbben (21,5%) az Elon Musk iránt érzett ellenszenvük miatt döntöttek autójuk eladása mellett, második legtöbben minőségi problémákra panaszkodtak, míg harmadik legtöbben a Tesla negatív megítélése miatt váltottak más márkára.

GettyImages-1211442356


„Az autót szeretem, de nem akarok olyan valakit támogatni, aki ennyire negatív véleménnyel van az emberekről, akik naggyá tették a Teslát." - írta egy válaszoló, míg egy másik nem szeretné, ha a Tesla imidzsével azonosítanák, ahogy azt sem, hogy az autója miatt folyton Elon Muskról kelljen beszélgetnie.

Persze azért pozitív vélemények is akadtak a Tesla vezérről: „Ő egy briliáns és nagyon jó szándékú ember. Talán nem a legokosabb politikus vagy a legjobb diplomata szónok. Szavait néha félremagyarázzák, vagy esetleg ő maga nem gondol bele, hogy amit mond, kiforgatható. De a szándékai mind jók."

A fentieket csak megerősíti, hogy Musk szimpatizánsainak 96 százaléka ismét venne Teslát, míg a márkától elpártolók 91 százaléka nincs jó véleménnyel a cégvezérről.

Forrás: insideevs.com