Mint a Cobra 11-ben: kilométereken át tartó autós üldözés volt az M2-esen

2023.08.02. 09:43

Két rendőrautó üldözött egy rendszám nélküli Mercedest kedd délelőtt az M2-es autópályán. A menekülőt végül sikerült megállítaniuk, miután elvesztette a bal első kerekét.

A felvételen jól látható, hogy az üldözött először jobbról próbálta meg az őt blokkoló rendőrautót kikerülni, de ezt egy kisebb összeütközéssel meghiúsult. Ezután balról, a beton sávelválasztó mellett próbálta meg ugyanezt, de ekkor már a két rendőrautó közé került, majd az előtte haladó felkente a Mercedest a sávelválasztóra.

Ettől pedig a menekülő autó bal első kereke kitört, és lassan átandalgott a leállósávhoz, ahol az elől haladó rendőrautó egy magabiztos mozdulattal elé vágott, hogy teljesen megállítsa. A leállósávban az egyik rendőrautó a férfi autója mellett megállt, és a rendőr a szolgálati fegyvert elővéve felszólította a férfit, hogy szálljon ki a kocsijából, aminek nem tett eleget, így az elkövetőt autójából kihúzták. A gyanúsított ekkor sem mutatott együttműködést, azt kiabálta a rendőröknek, hogy „megdöglenek”.

Az esettel kapcsolatban a Központi Nyomozó Főügyészég azt írta közleményében, hogy a férfit őrizetbe vették. A megalapozott gyanú szerint kedd reggel a rendőrök közlekedésrendészeti ellenőrzést tartottak, mely során hang és fényjelzésekkel próbáltak megállítani egy férfit- Ő ezeket figyelmen kívül hagyva, esetenként 200 km/óra sebességgel autózott tovább. Ezutáni eseményeket láthatjuk a felvételen.

A férfi járművezetés eltiltás hatálya alatt vezette autóját. Az ügyészség a férfit őrizetbe vette, és gyanúsítottként hallgatta ki hivatalos személy elleni erőszak bűntette, közúti veszélyeztetés bűntette, rongálás és eltiltás hatálya alatti járművezetés bűntettei miatt.