Menet közben kigyulladt, majd hatalmas lángokkal elégett egy BMW a II. kerületben - videó

2023.10.26. 15:03

Menet közben kigyulladt, majd hatalmas lángok csaptak fel egy BMW-ből a Pasaréti tér közelében csütörtök délután. A lángoló járművet végül a tűzoltók tudták eloltani.

A helyszínen egy olvasónk, Miklós is jelen volt, aki arról számolt be, hogy az autó a Kelemen László utcában haladt, amikor a Pasaréti tér buszmegálló környékén a 2012-es BMW 318d alulról elkezdett lángolni. A sofőr ezt csak 200 méter után vette észre.

Itt még civilek próbálják menteni a menthetetlent. Olvasói fotó.
Itt még civilek próbálják menteni a menthetetlent. Olvasói fotó.

A környéken levők megpróbálták poroltókkal eloltani az tüzet, eredménytelenül. Ez végül csak a kiérkező tűzoltóknak sikerült, de addigra az autó már a tűz martalékává vált.

Az autó tulajdonosa nagyon megijedt, „úgy kellett elrángatni” az égő autótól, amikor megpróbálta kivenni a csomagtartóból a dolgait - mondta az olvasónk.

unnamed (4)

A BMW ezen autója a gyártó egyik hírhedten lobbanékony modelljei közé tartozik, így sajnos nem egy egyedülálló esetről van szó. Az utóbbi években az ilyen ügyekről mi is többször beszámoltunk. 2018. októberében például egy 320d Touring égését dolgoztuk fel, de előtte három korábbit is bemutattunk. Ezekben F10-F11 kódjelű 520d-k váltak a lángok martalékává. Egy korábbi cikkünkben pedig végigvettük, hogy miktől gyulladhat ki egy autó.