Hazai árat kapott az új Mustang

2024.02.04. 09:09

Tavaly nyár óta kapható az Egyesült Államokban a Ford Mustang hetedik generációja, amiről a kezdetek óta tudni lehetett, hogy Európába is jön, viszont azt nem, hogy mikor és milyen formában. Most már ezt is tudjuk és vegyesek az érzelmeink.

Kezdjük a jó hírekkel: 

  • lesz új Mustang Európában,
  • a GT-nél is erősebb Dark Horse is kapható lesz,
  • hatsebességes kézi váltóval is kérhető a tízsebességes automata mellett,
  • valamint kupé és kabrió verzióban is választható.

A rossz hír viszont, hogy:

  • drágább lesz, mint az Egyesült Államokban,
  • valamint gyengébb is.

Megjegyzendő, hogy az EcoBoost változatot nem fogják értékesíteni Európában, de a legdurvább GTD-ről nem esett szó - ámbár a hazai Ford oldalán fent van a "hamarosan érkezik" kategóriában.

Az előbb felsorolt jó híreket nem kell részletezni, talán annyi plusz információ jár hozzájuk, hogy az automata váltó 1,2 millió forintos felárat jelent, valamint a Dark Horse csak keménytetős verzióban kapható. A kabrió GT egyébként 1,8 millióval drágább, mint a Fastback GT.

És akkor részletezzük a rossz híreket. Eszerint a Ford Mustang GT 24 120 000 forintról indul, míg a Dark Horse 28 820 000-ról. Az Egyesült Államokban egy GT 43 ezer dollár környékén van hivatalosan (ott játszhatnak azzal a kereskedések, hogy drágábban értékesítsék az autókat és így is tesznek), ami 15,3 millió forintot jelent. A Dark Horse pedig hivatalosan 60 ezer dollár, ami pedig 21,2 millió forintnak felel meg. De ez annyira nem meglepő az amerikai autók esetében.

Viszont a Coyote V8-nak mi egy gyengébb verzióját kapjuk. Az európai GT 486 helyett 446, a Dark Horse pedig 500 helyett 453 lóerős lesz.