Amerikában gondot okoznak a hókotrókba rohanó autósok

2024.02.05. 16:32

Szokatlan problémára hívta fel a figyelmet Ohio állam közlekedési minisztériuma: sok autós rohan bele az utakon dolgozó hókotrókba. Matt Bruning, a minisztérium szóvivője beszélt az aggasztó problémáról a Motor1-nek.

Bruning elmondta, hogy csak idén, tehát mindössze pár hét leforgása alatt 16 olyan esetet regisztráltak, amikor egy autó nekiment egy hókotrónak.

A tizenötödik karambolnál figyeltek fel igazán az esetre, majd ezt meg is osztották Facebookon. A képeken egy csúnyán megrongálódott Audi látszik, ami becsúszott egy munkagép alá. Szerencsére mindenki túlélte a balesetet, az azonban beszédes, hogy a teherautón alig látszik sérülés.

Bruning így szeretné felhívni az autósok figyelmét a veszélyre: ha egy személyautó és egy hatalmas hókotró ütközik, mindig utóbbi nyer. Az idén történt, összesen tizenhat eset egyikénél sem halt meg senki, de a balesetek száma így is aggasztó.

Forrás: Ohio Department of Transportation
Forrás: Ohio Department of Transportation

A szóvivő szerint a karambolokat figyelmetlen és/vagy a körülményekhez képest túl gyorsan vezető sofőrök okozzák. Szeretnék arra is felhívni a figyelmet, hogy a hókotró tolólapja olyan széles, mint egy sáv, így érdemes fokozottan figyelemmel kikerülni.

Forrás: Motor1 / Ohio Department of Transportation