Botrány a Red Bullnál: lemondásra kérték Christian Horner csapatfőnököt

2024.02.06. 10:34

Christian Horner a leghosszabb ideje regnáló csapatfőnök a jelenlegi Forma 1-es mezőnyben. A hét egyéni és hat konstruktőri világbajnoki címet szerző brit szakember 2005 januárja óta, szinte a Red Bull Racing megszületésének első pillanatától a csapatfőnöki székben ül, és azóta sem állt fel onnan. A legfrissebb hírek fényében viszont lehetséges, hogy hamarosan távoznia kell.

Nemrég kiderült, hogy a Red Bull belső vizsgálatot indított a csapatfőnök ellen. Bár ennek okát hivatalosan nem közölték, sajtóinformációk szerint Horner „elfogadhatatlanul viselkedett" a csapat egy női alkalmazottjával. Hogy ez pontosan mit jelent, egyenlőre nem tudjuk.

GettyImages-1806661770


„Miután a vállalat tudomására jutottak bizonyos vádak, független vizsgálat indult. Ezt a folyamatot – mely jelenleg is zajlik – egy külsős ügyvéd specialista hajtja végre. A vállalat extrém komolyan veszi az ilyen ügyeket, a vizsgálatot pedig a lehető leggyorsabban hajtjuk végre." - áll a Red Bull hivatalos közleményében.

Bár először nem volt egyértelmű, mindez mennyire veszélyezteti Christian Horner jövőjét, egyes információk szerint a csapatfőnököt már felszólították a lemondásra. Horner azonban mindent tagad, a vádakat őrültségnek nevezte, így nem teljesítette a csapat kérését.

A Motorsport-Total Helmut Markót, a Red Bull Racing egy másik kulcsemberét is megkérdezte az ügyben. Az általában velős nyilatkozatairól ismert osztrák szakember azonban nem volt hajlandó kommentálni a témát.