Már a Ferrari is Teslát tesztel Maranellóban

2024.02.06. 13:40

Az autóipar fokozatosan a teljes elektrifikáció felé halad, mely előbb-utóbb az olyan legendás sportautógyártókat is eléri, mint a Ferrari. Ezzel nyilván az olaszok is tisztában vannak, s talán már készülnek is az elektromos jövőre.

Ez magyarázhatja legalábbis azt a furcsa történést, melyet a Varryx nevű YouTube-csatorna kapott lencsevégre a Ferrari maranellói gyára közelében. A felvételek eredeti célja az volt, hogy titkos Ferrari prototípusokat örökítsen meg. Akadtak is szép számmal álcafestett ínyencségek, azonban a gyárkapu mögött hirtelen egy Tesla Model S Plaid is megjelent.

Képernyőkép 2024-02-06 111220.png


Bár azt is gondolhatnánk, csupán egy alkalmazott személyes járművéről van szó, a dolog ennél bonyolultabb. A szélvédő mögött különböző berendezések látszanak, a karosszéria több pontjára sárga figyelmeztető matricák is kerültek, a rendszámot pedig fekete ragasztószalaggal rögzítették a hátsó lökhárítóra. Ezek alapján úgy tűnik, a Ferrari tesztekhez használja a Model S-t.

Hogy mindez mit is jelent, egyenlőre nem tudjuk pontosan. Mindenesetre az első tisztán elektromos modellt 2025-ben fogja bemutatni a Ferrari, így talán ehhez gyűjtenek információkat a konkurencia vizsgálatával.