Repülőrajtot vettek a Ford hibridjei

2024.02.06. 07:52

A villanyautóknál mínusz, a hibrideknél masszív plusz. 

Az év első hónapjában főként a hibrid meghajtású autók iránti erős keresletnek köszönhetően ellensúlyozni tudták az elektromos autók eladásában elszenvedett 11 százalékos visszaesést – derül ki a Ford adataiból.

Idén januárban 4,3 százalékkal több Ford kelt el az amerikai autópiacon az egy évvel korábbihoz képest. A növekedés élén a hibridek haladtak 43 százalékos ugrással. A legkelendőbb hibrid a Ford Maverick pick-up volt. 

3

A hagyományos motorokkal hajtott típusokból 2,6 százalékkal kelt el több, mint egy évvel ezelőtt. A cég összesen több mint 152 ezer autót adott el.

Közben az elektromos modellek közül a Mustang Mach-E eladásai felére csökkentek az egy évvel korábbihoz képest, az F–150 Lightingnál pedig stagnálásról van szó. Ugyanakkor az e-Transit iránt óriási a kereslet. Idén januárban 1100-at adtak el belőle szemben a 2023. januári 400 darabbal. A hibridek sikere ellenére a Ford értékesítésének 90 százalékát még mindig a hagyományos autók és kisteherautók adják. A hibridek aránya 7,3 százalék, a villanyautóké 3 százalék. (Forrás: CNBC