Akkora sebességnél dobta el a Maserati MC20-at, hogy kettévágta egy fa

2024.02.15. 12:34

Súlyos baleset történt február 13-án háromnegyed hat körül Texasban, Houston városának északi részén. Egy 42 éves férfi elvesztette uralmát a Maserati MC20 Cielo típusú sportautója felett és egy fának csapódott.

Egyelőre csak feltételezések vannak arra vonatkozóan, hogy miért történt a baleset. A korai rendőri jelentések szerint a férfi legalább 160 km/h-val hajtott a különleges olasz sportautóval és az utasszállítóknak kialakított sávban hajtott annak ellenére, hogy egyedül ült az autóban. Valószínűleg megcsúszott egy enyhébb kanyarban és elvesztette uralmát a jármű felett, ami így koordinálatlanul egy fának csapódott valahol a B-oszlop környékén.

kettészakadt Maserati MC20

Emiatt az autó teljesen ketté szakadt, a hátsó része a motorral együtt jó pár méterrel odébb volt, mint az eleje. Az utascella ettől függetlenül épnek tűnik a videó alapján, amit a kettészakadt autóról közzé tettek. A gyalogosok és egy katona a helyszínre rohant és kiszedték a férfit a volán mögül, majd megkezdték az újraélesztését. Ez sajnos sikertelen volt, a sofőr a baleset következtében elhunyt.

A helyszínelők az intézkedés idejére lezárták a szakaszt. A kettészakadt autónak először a hátsó, majd utána az első részét húzták fel a trélerre. Kissé ijesztő elem a videó végén, hogy az autó elektronikus rendszere valamiért nem állt le. Még mindig működött a műszercsoport, bár a baleset előtti sebességet nem mutatta meg.

A Maserati MC20 Cielo egy nagyon különleges, középmotoros sportautó. A hajtásért egy 3 literes, twin-turbó V6-os motor felel, ami 630 lóerő és 720 Nm nyomaték leadására képes. Az autó csak hátul hajt, ezért nagyon észnél kell lenni, hiszen egy 0-100-as sprint is csupán 3 másodperc benne.

Forrás: Carscoops