Szexuális jellegű lehet a Red Bull csapatfőnök vétsége, az FIA és a FOM egyelőre kivár

2024.02.19. 17:33

Még mindig sok a kérdés a Forma-1 legújabb, Christian Horner Red Bull csapatfőnököt övező botránya körül. Bár hivatalos forrásból továbbra is csak annyit tudni, hogy „elfogadhatatlan vezetői viselkedés miatt" zajlik vizsgálat Horner ellen, egyre több részlet lát napvilágot.

Már korábban kiszivárgott, hogy a sajtó által csak „Horner-ügyként" emlegetett botrány másik szereplője egy Red Bull csapatánál dolgozó nő lehet, azt azonban csak találgattuk, pontosan mit követett el a csapatfőnök beosztottja kárára. Az üggyel kapcsolatos kommunikációból sejteni lehetett, hogy a vádak szexuális jellegűek, de ez sokáig csak spekuláció maradt.

GettyImages-1806661770


Nemrég azonban a botrányt elsőként megszellőztető holland újságíró új részleteket közölt az ügyről, a szexuális jelleg pedig beigazolódni látszik. Bár testi kapcsolatról nem esett szó, Horner állítólag hosszabb ideig szexuális tartalmú üzeneteket küldött az említett női alkalmazottnak.

Azóta a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) és a Formula One Managment (FOM) is kiadott egy-egy hivatalos közleményt. Mindkét fél csupán annyit közölt, hogy a vizsgálat eredményéig nem kommentálják a történteket.

Úgy tűnik, a Red Bull egyelőre kitart az eddigi első és egyetlen csapatfőnöke mellett: Horner a csapat február 15-ei autóbemutatóján a nyilvánosság előtt is feltűnt. A szakember egyébként minden vádat tagad, állítása szerint semmi rosszat nem tett.

Forrás: formula.hu