Illegális gyorsulási versenyre is lecsaptak a rendőrök Budapesten

2024.02.27. 06:05

Nagyszabású ellenőrzést tartott a rendőrség a közelmúltban Budapesten: az akcióban közel száz rendőr, és több társhatóság is részt vett. Az akció során összesen 832 igazoltatás történt, 495 autót ellenőriztek, és 32 embert fogtak el vagy állítottak elő.

Bár a főleg a főváros belső kerületeit érintő ellenőrzés fókuszában nem tuning és az illegális versenyzés volt, Soroksárra mégis kivonultak egy versenyhez.

Forrás: BRFK
Forrás: BRFK

A gyorsulási versenyből így végül nem lett semmi, pár autós pedig még a rendszámát is bukta. Engedély nélküli átalakítás miatt összesen öt autó hatósági engedélyét vették el, illetve kiszabtak pár helyszíni bírságot lejárt műszaki és hiányzó rendszám miatt.

A rendőrség az összehangolt akcióban főleg Budapest forgalmas belső kerületeit ellenőrizte, viszont itt is akadt több olyan autós, akinek elvették a forgalmi engedélyét. 68 taxist is igazoltattak, közülük kettőt soron kívüli műszaki vizsgára küldtek.

Az azonban jó hír, hogy annak ellenére, hogy 271 sofőrt szondáztattak meg, senki nem ült be ittasan az autóba. A teljes akció során különböző szabálytalanságok miatt összesen öt vezetőt jelentettek fel, tizenketten kaptak helyszíni bírságot, és ketten közigazgatási bírságot.

Forrás: BRFK Budapesti Rendőr-főkapitányság