Mentősök sérültek egy súlyos balesetben Apagynál

2024.02.29. 12:50

A mentőorvosi kocsi megkülönböztető jelzést használt, amikor összeütközött egy BMW-vel.

A Frissmédia beszámolója szerint a megkülönböztető jelzéseit használó orvosi autó Nyíregyháza felől közlekedett, amikor Apagy külterületén egy kocsisor előzésébe kezdett, ekkor tisztázatlan körülmények között neki ütközött a szemből közlekedő BMW oldalának. Az ütközés erejétől az ügyeleti gépkocsi a menetirány szerinti árokba csapódott.

A Frissmédia információi szerint a balesetben érintett mentőjármű három utasát kórházba szállították. A Baktalórántháza felől közlekedő BMW utasai nem sérültek. A helyszínelés és a műszaki mentés idejére a 41-es számú főúton teljes útzár volt érvényben. A baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja.

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) a balesetben érintett Suzuki Vitarából, tavaly augusztusban száz darabot vásárolt,  amelyeket az OMSZ az új ügyeleti rendszer ellátásához vásárolta. Azonban ezek a kocsik sokszor a mentőtisztek, mentőorvosok helyszínre juttatásában is segédkeznek. Ennek oka, hogy sok esetben nem szükséges a mentővel együtt orvosnak is kimennie egy-egy helyszínre, elég a mentőtiszt, illetve mentőápoló. Indokolt esetben a mentőszolgálat diszpécsere orvost is tud küldeni az esethez, akik minden technikai eszközzel felszerelt külön gépkocsivezetővel ellátott személygépkocsival közlekednek. Ilyen jármű volt az Apagynál alaposan összetört Suzuki is.

(via: frissmedia.hu)