Hiába kapták rajta, tovább próbálkozott a benzin- és autótolvaj

2024.03.09. 09:42

Nemrég írtunk egy férfiről, aki volt munkáltatója tankolókártyájával fizetett több ezer liter üzemanyagért. Rögtön itt egy másik hasonló eset, mely azonban még több fordulatot tartogat!

A 26 éves férfi december közepéig gépkocsivezetőként dolgozott egy cégnél, ám elvesztette a munkáját. Ez azonban nem akadályozta meg abban, hogy továbbra is használja a munkahelyi tankolókártyát, mellyel több mint 4000 liter üzemanyagot vásárolt két és fél millió forint értékben.

2024 bilincses kép


Mikor a rendőrség foglalkozni kezdett az üggyel, kiderült, hogy a férfi valószínűleg más bűncselekményeket is elkövetett. 17 éves bűntársával talált egy családi ház előtt parkoló nyitott járművet Palotás községben, melyben értékek után kutatott. A jármű tulaja azonban észrevette, hogy mi történik, így az elkövetőknek sietősen távozniuk kellett.

A rajtakapás ténye sem tántorította azonban el őket attól, hogy tovább próbálkozzanak. A két férfi még aznap ellopott egy másik járművet, melyet egy lerobbanást követően ismerősük segítségével eladtak.

"A pásztói nyomozók a 26 éves férfit csalás bűntett, továbbá őt és 17 éves társát lopás bűncselekmények miatt hallgatták ki, elismerték a cselekmények elkövetését. A hatóság tagjai őrizetbe vették a két férfit, és kezdeményezték az idősebb letartóztatását". - írja a police.hu