17 éve tartja magát a Nissan Godzillája, megvan, mikor állhat le a gyártás

2024.03.12. 16:40

A Nissan már 2007 óta tartja piacon a legendás R35 GT-R-t, mint az egyik legkomolyabb sportmodelljét. A típust mai napig nagyon szeretik nemcsak a felhasználók, de a tuningműhelyek is. Ennek ellenére a 17 éve gyártásban tartott modellnek úgy néz ki, hogy hamarosan vége.

A Mag-X nevű japán magazin szerint 2025-ben állítják le a jelenleg futó R35-ös Nissan GT-R gyártását. A történet vége több forrás szerint is egy 1500 darabos limitált széria lesz, melyből 300-at kifejezetten a Nismo tuningcég számára tesznek félre. Arról viszont egyelőre nem szólnak hírek, hogy ezek japán, amerikai vagy európai piacos modellek lesznek-e, és esetleg válogatnak-e majd a vásárlók között vagy időrendi sorrendben történik a kiszolgálás.

A modell visszavonása némileg szembemenne a ténnyel, hogy a jelenlegi Nissan GT-R nemrég kapott egy enyhe ráncfelvarrást, mely során módosították az autó első és hátsó részét. Bármi is lesz az R35 sorsa, jövő héten a Nissan hivatalos bejelentést tesz majd, melyen sokak szerint a 2025-ös GT-R lesz a téma. Ez azt jelentené, hogy a jelenlegi facelift csupán 2 évig marad a piacon, ami az elmúlt 17-hez képest szinte semmi.

A jövő kapcsán is egyelőre csak erős találgatás zajlik, és esélyes, hogy ez a széria is az elektromosítási láz áldozata lesz. Erről árulkodik a Nissan Hyper Force Concept tanulmányautó is, amely a legutóbbi hírek szerint egy bő 1300 lóerős villanyautó lenne egészen extrém és egyedi megjelenéssel. Bárhogy is legyen, az biztos, hogy a legendás 3,8 literes V6-os turbómotornak leáldozóban van.

Forrás: Carbuzz