Ingyen jogosítványt ígért a kormány a középiskolásoknak, de meggondolta magát

2024.03.14. 21:33

Délelőtt biztosan sok fiatal járt örömtáncot, hiszen a régóta dédelgetett ígéret, miszerint a  jogosítványszerzését az állam állja, beteljesülni látszott. Az igazságügyi miniszter egy posztban írta meg, hogy 2024. szeptember elsejétől az állam ingyenesen biztosít jogosítványt a középiskolásoknak. Ez így elég tág, hiszen sem a módszertant, sem a kategóriát, igazából semmi konkrét dolgot nem mondtak, így mindenki összeszorított farpofákkal várta a továbbiakat.

  • Erre délután megjelent egy újabb, kevésbé igényesen megszerkesztett poszt arról, hogy az ingyen jogosítvány ígérete mégsem az, aminek látszik. Tuzson Bence igazságügyi miniszter most arról írt, hogy 2024. szeptember elsejétől a középiskolai oktatás részévé válik a KRESZ és az egészségügyi oktatás. Ez egyébként dicséretes dolog, mindenképpen hasznos, ám még mindig nem egy esetenként félmillió forintos, B kategóriás vezetői engedély.

Hozzátette, hogy a kormány pilot jelleggel már idén elkezdi megszervezni az ingyenes gyakorlati oktatás lehetőségét, ami később teljeskörű lehet majd. Ennek kapcsán is elég sok a kérdőjel, de a poszt nem részletezi a tudnivalókat. Az biztosnak tűnik, hogy a délelőtti kijelentés, miszerint szeptember elsejétől ingyenesen juthatnak majd a jogosítványhoz szükséges gyakorlati és elméleti ismeretekhez a középiskolások, egyszerűen nem igaz.