Elleptek az elhagyott autók egy amerikai várost

2024.03.24. 14:46

Budapesten is látni itt-ott elhagyott autókat, de a helyzet messze nem olyan rossz, mint a California államban található Oaklandben. Itt hat hónap alatt 14 ezer gazdátlan járművet jelentettek be a helyiek, az irányítás pedig szinte teljesen kicsúszott a helyi hatóságok kezéből.

Az ABC 7 egyik riportere saját szemével győződhetett meg a probléma súlyosságáról. A városi tanács egyik tagjával kocsikázva rövid idő alatt 50 elhagyott járművet számoltak össze egy alig pár négyzetkilométeres területen. Az autók többsége egyébként sérült vagy hiányos. Legtöbbjüket ellopták, majd az értékes alkatrészek kiszerelése után egyszerűen ott hagyták az utcán.

A rendőrséghez annyi bejelentés érkezik gazdátlan járművekkel kapcsolatban, hogy már csak akkor intézkednek, ha a roncs eltorlaszol egy kapubeállót vagy felhajtót. Eközben a város teljesen kifogyott az ilyen autók számára kijelölt tárolóhelyekből.

A helyzet várhatóan javul majd a következő időszakban, mivel a városvezetés komolyabban elkezdett foglalkozni a problémával.