A Geely piacra dobja a kelet leggyorsabb pickupját, a Radart

2024.03.26. 12:07

Az elektromos hajtáslánc lassan bekerül a munkagépek és célszerszámok alá is, így a pickupok sem ússzák meg. Már most sok extrém példa van az elektromos platósokat nézve és ilyen a Radar RD6 legújabb változata is.

Az anyavállalat Geely szerint egyenesen a kelet leggyorsabb pickupja a Radar összkerekes újdonsága. Keveset tudni egyelőre a modellről, de a benne dolgozo elektromos rendszer teljesítménye 428 lóerő, amihez tartozik 594 Nm nyomaték. Ezekkel az adatokkal az 5,26 méter hosszú és 1,9 méter széles pickup 4,5 másodperc alatt futja a 0-60 mp/h-t (96 km/h). Mindezek mellett mind a négy kerék hajtott és a plató teherbírását 865 kilóra emelték.

Különböző menetmódokkal látták el az autót, melyek között van ami az aszfalt, van ami az azon túli környezetekre fókuszál. A végsebességet 190 km/h-ban limitálták, de a való életben nem is kell ennél több egy ilyen munkagépnek. A típus egyébként már létezik egy ideje hátsókerék hajtású kivitelben egy gyengébb villanymotorral, a különleges változat csak most fog érkezni.

A Radar RD6 Horizon piszok gyors, ám ha elhagyjuk a keleti régiót, akkor akad ellenfele bőven. Nemcsak benzines fronton támad az egészen nem normális Dodge Ram TRX és a Ford Raptor bármely változata, de ott van a különc Tesla Cybertruck, a Rivian R1T vagy a Ford F150 Lightning is. Az RD6 Horizon áráról egyelőre nem beszéltek, de valószínűleg drágább lesz, mint az alapmodell, ami jelenleg 145 800 yuanról indul, ez átszámolva 7,4 millió forint.