Porsche: 2030 után is marad a V8!

2024.04.01. 06:05

Villanyosítás ide, downsizing oda, a Porsche nem adja fel a nyolchengeres motorjait, és Zuffenhausenben már az Euro 7-es szabványra készítik a meglévő blokkjukat, és állítólag ehhez nem is kell teljesen lecserélni az alapjait, csak néhány extra alkatrészt kell hozzáadniuk. Erről Thomas Freimuth, a Panamera-széria fejlesztési vezetője beszélt az ausztrál Car Sales magazinnak.

2030-ban már nagyon máshogy fog kinézni a Porsche hajtási palettája, hivatalos előrejelzésük szerint ekkor már a legyártott autóik 80%-a tisztán elektromos lesz, és ahogy arról korábban is volt szó, nemsokára a Taycan mellé érkezhet az elektromos Panamera is, amit nagyjából úgy kell elképzelni, hogy a Taycan lesz a nagyon sportos, a Panamera pedig több luxust kínál majd.

Cserébe a 4 literes, dupla turbós V8-akat – hála az Euro 7 enyhítéseinek – nem kell majd teljes hibrid hajtással ellátni. Jelenleg a Porsche palettáján a Taycan és a Macan kínál tisztán villanyhajtást, de nemsokára érkezhet a Boxster/Cayman vonal elektromos utódja is.