Vezetés közben telefonozott a buszsofőr, aztán megérkezett a villamos

2024.04.04. 09:20

Mindenki tudja, hogy vezetés közben telefonozni különösen veszélyes, mégis sokan csinálják a mai napig. Ezúttal egy turistabusz cseh sofőrje vitte saját – és utasai – bőrét a vásárra, mikor totális figyelmetlenségében kikanyarodott egy villamos elé.

Az esetről Facebookon számolt be a Budapesti Rendőr-főkapitányság. A fehér busz sofőrje éppen a Múzeum körúton haladt, és az Üllői útra szeretett volna kanyarodni. A sofőr azonban annyira belemerült a telefonjába, hogy a csattanásig fogalma sem volt arról, mekkora szabálytalanságot követ el éppen. Az ő szemszögéből valószínűleg annyi történt, hogy áthajtott egy zöld lámpán, elfordult balra, aztán megérkezett a villamos. A valóság azonban egészen más.

A lámpa ugyanis csak az egyenesen haladóknak mutatott zöldet, a balra kanyarodóknak nem. Ezt a sofőr bizonyára nem vette észre, így lazán behajtott a kereszteződésbe, majd teljesen szabálytalan módon balra fordult egy olyan helyen, ahol eleve nem is lehetne. A baleset még ekkor is megelőzhető lett volna, ha a sofőr észleli a villamost és a fékbe tapos, de nem ez történt. Teljes nyugalommal kanyarodott ki a jellegzetes sárga Ganz CSMG elé.

A rendőrség szerint a balesetnek nem lett súlyos következménye, de egy utas és a villamos vezetője így is könnyű sérülést szenvedett. A cseh állampolgárságú buszsofőr ellen szabálysértési eljárást indítottak.