Kedvcsináló videón a frissített Nissan Qashqai

2024.04.09. 16:35

A jelenlegi, harmadik generációs Nissan Qashqai 2021 óta van velünk, így a japán gyártó elérkezettnek látta az időt egy kisebb frissítésre. Bár a megújult modellt csak április 17-én mutatják be, egy rövid kedvcsinálóból már most kiderül, nagyjából mire számíthatunk.

A külsőn csak apróbb változtatásokra számíthatunk. A sötét, nehezen kivehető felvételek szélesebb hűtőmaszkra és új LED lámpákra utalnak, melyeket a lökhárító két oldalán az eredetinél hangsúlyosabb háromszög alakú betétek egészítenek ki. Várhatóan új felnik is érkeznek, míg a farrész – amelyet eleve nem nagyon mutogatnak a kedvcsinálóban – nagyrészt változatlan maradhat.


Bár a modern autóknál a ráncfelvarrás kötelező eleme a frissített infotainment hardver, a Qashqai esetében ez látszólag elmarad, igaz, az új verzió új grafikákat kaphat – szoftveres változtatások tehát lesznek. Emellett a műszerfal kárpitozása is megújul.

Mivel a Qashqai már jelenleg is széles motorválasztékkal kapható, ezen a fronton nem várhatóak jelentős újítások. Bár egy teljesen elektromos modell a szerepel a tervek között ez teljesen más alapokra épül majd, és csak 2025-ben érkezik.

További részleteket az április 17-ei bemutatón közöl majd a gyártó.