A BMW gyár miatt nagyobb repülőgépek közlekednek Debrecen és München között

2024.04.20. 14:26

A BMW Group szerződést kötött a Lufthansával, hogy nagyobb befogadóképességű repülők is közlekedjenek Debrecen és München között minden hétfőn és pénteken. Az első ilyen nagyobb gép már pénteken meg is indult.

A légitársaság legnagyobb, rövid és közép távú vonalakon szolgálatot teljesítő repülőgépe, a 215 üléses Airbus A321neo fog közlekedni - jelentette be Johannes Walter, a Lufthansa csoport alelnöke, aki maga is a péntek délutáni első járattal érkezett Debrecenbe, írta az mfor.

Így a Debrecenből Münchenbe (vagy Münchenből Deberecenbe) utazók akár három órát is megspórolhatnak. Az új járattal másfél óra lehet eljutni az egyik pontból a másikba. 

A Lufthansa légitársaság 215 üléses Airbus A321neo típusú repülőgépe érkezik a Debrecen Nemzetközi Repülőtérre 2024. április 19-én.
A Lufthansa légitársaság 215 üléses Airbus A321neo típusú repülőgépe érkezik a Debrecen Nemzetközi Repülőtérre 2024. április 19-én.
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Liv Eske Herrström, a BMW Manufacturing Hungary Kft. pénzügyi igazgatója fontos mérföldkőnek nevezte a járatok kapacitásbővítését, ami a Lufthansa és a debreceni repülőtér munkáját is dicséri.

Mint ismeretes, a BMW Debrecenben létesít új autógyárat, ahova a jövő évi induláshoz 1500 ember toboroznak.