Nem tetszik az embereknek, hogy Miami rendőrségének Rolls-Royce-a van

2024.05.14. 13:23

  • Egy 2012-es Rolls-Royce Ghost állt nemrég a Miami Beach Police Department szolgálatába
  • Az autó megkapta a hivatalos rendőrségi fényezést és minden olyan kiegészítőt, ami kellhet
  • Az emberek ezen kiakadtak, pedig valójában nem is az adófizetők pénzéből szerezték a autót
  • Egy helyi kereskedő adta oda a rendőrségnek és saját költségén fényeztette, illetve alakíttatta át a brit luxusautót

A világ minden pontján vannak olyan rendőrségek, amik rendelkeznek a flottájukban valamilyen különleges autóval. Ezek jellemzően nem hagyományos szolgálatot teljesítenek, hanem valamilyen kampány, esetleg toborzási céllal kerülnek állományba a helyi rendőrség színeit és mintázatát viselve. Ilyen az a 2012-es Roll-Royce Ghost is, ami nemrég a Miami Beach Police Departmenthez (MBPD) került, de a fogadtatás nem volt olyan pozitív, mint várták.

Az emberek egyenesen felháborodtak amiatt, hogy miért van a rendőrségnek egy méregdrága luxusautója, hiszen nekik célszerszámok kellenek, amikkel lehet érdemben bűnt üldözni. Meg aztán mi az, hogy a rendőrség ilyenekre költi az adófizetők pénzét? És miért jár egyáltalán luxusautós hátsó ülés egy bűnözőnek?

Ezeket a kérdéseket azok tették fel, akik nem olvasták el a rendőrség hivatalos közleményét arra vonatkozóan, hogy az autót nem ők vették, sőt, hivatalosan a Braman Motors tulajdona, ami saját költségére alakította át a luxusautót. Ebben szerepel az újrafényezés, a fényhíd és egyéb elengedhetetlen felszerelések. Ebből az következik, hogy közvetlenül a rendőrségnek, ezáltal közvetetten az adófizetőknek semmibe sem került a Ghost.

Sőt, még csak hagyományos szolgálatot sem valószínű, hogy ellát majd valaha, hiszen főleg a toborzás miatt álltak bele egy ilyen együttműködésbe. Ezzel szeretnék megfogni a fiatalokat a későbbiekben, illetve ezzel népszerűsítenék az MBPD-t különböző rendezvényeken. A szervezet kapitánya elmondta, hogy ez a jármű is jelzi az innováció iránti elkötelezettségüket és segíthet abban, hogy a legjobb és legokosabb embereket toborozzák majd köreikbe.

Forrás: Carscoops