2024.06.12. 16:09

  • Egy Mercedes Tourismóval érkezett a magyar válogatott Weiler-Simmerbergbe.
  • A foci Eb-én összesen 24 Mercedes Tourismo 15 RHD turistabusz teljesít szolgálatot.
  • A magyar csapat már az első mérkőzése előtt alaposan kihasználja buszának kényelmi szolgáltatásait.

Idén Németország rendezi a labdarúgó-Európa-bajnokságot, ahová a magyar válogatott is kijutott. A bajnokságon résztvevő csapatokat és a kísérő személyzetet a szálláshely és a stadionok között, a legtöbb esetben buszokkal szállítják. E buszok a legtöbbször, bár újak, de valamelyik utazási iroda kötelékéből származnak, csak az esemény idejére egy könnyen eltávolítható dekorációt kapnak.

A 2024-es foci Eb idejére összesen 24 darab csapatbusszal szállítják a játékosokat az esemény különböző helyszíneire. Idén (is) a Daimler Buses autóbuszaival szállítják a játékosokat, ezúttal Mercedes-Benz Tourismo 15 RHD turistakocsikkal. A buszok két német utazási irodától érkeznek, mindkettőtől 12-12 darab jármű, amelyeket a két cég ez év áprilisában vásárolt.

A buszokban, Euro VI-os, hathengeres, 326 lóerős, Mercedes OM 470-es motort építettek be. A Tourismo csapatbuszokban van mosdó, kávéfőző, hűtőszekrény, multimédiás szórakoztató rendszer és minden üléshez tartozik egy-egy USB töltőport is. A buszokon külön az Eb-ére alkalmazott személyzet gondoskodik a játékosok ellátásáról.

A magyar csapatnak már az első meccse előtt nagy szüksége lesz a biztonságos és kényelmes Tourismo csapatbuszra, ugyanis a Weiler-Simmerbergben lévő bázis 575 kilométerre és hatórás útra van a kölni stadiontól. A magyar labdarúgó válogatott első megmérettetésére június 15-én szombaton, 15:00-kor kerül sor Svájc ellen. Reményeink szerint a magyar játékosok Tourismo csapatbuszát egészen a döntőig látni fogjuk az esemény vágóképein.