Kiszivároghatott a Porsche 718 Boxster és Cayman halálának dátuma

2024.06.16. 06:36

  • Régóta tudjuk, hogy a Porsche hamarosan elkaszálja a 718 Boxstert és Caymant.
  • Egy Zerin Dube nevű Twitter felhasználó olyan információk birtokába jutott, melyek szerint a modell halálának dátuma 2025 októbere.
  • A fenti dátum egybevág azokkal a hírekkel, amelyek 2025 végére vagy 2026 elejére tették a 718 Boxster és Cayman elektromos utódjának érkezését.

A Porsche 718 Boxster és Cayman a legendás német gyártó belépőszintű sportautóiként régóta nyújt vigaszt azoknak, akik szeretnék átélni egy Porsche birtoklásának örömét, de nincs pénzük az aktuális 911-re. Sajnos azonban ennek hamarosan vége – legalábbis ami a belső égésű motoros, jelenlegi generációt illeti.

porsche-718-spyder-rs-7


Régóta tudjuk, hogy a Porsche hamarosan elkaszálja ezeket a modelleket. Ennek egyértelmű jele volt Oliver Hilger szóvivő márciusi bejelentése, melyben a 718 Boxster és Cayman európai forgalmazásának végét jelentette be az Európai Unió új kiberbiztonsági előírásira hivatkozva. Bár ez a döntés a két csúcsváltozatot, a Spyder RS-t és Cayman GT4 RS-t nem érintette, hamarosan ezek életciklusa is véget ér.

Egy Zerin Dube nevű X felhasználó olyan információk birtokába jutott, melyek szerint 2025 októberében végleg leáll a 718 Boxster és Cayman gyártása. Mindez egy kereskedőknek szánt weboldalról szivárgott ki, aminek a kulcsmondatot tartalmazó oldalát Zerin fel is töltötte az ismert közösségi platformra.

 A fenti dátum egybevág azokkal a hírekkel, amelyek 2025 végére vagy 2026 elejére tették a 718 Boxster és Cayman elektromos utódjának érkezését. Bár erről az autóról egyelőre nem sokat tudunk, a hírek szerint hű marad elődei hagyományihoz, és a tervezésnél elsősorban az alacsony tömegre és a vezetési élményre helyezik majd a hangsúlyt.

Forrás: Zerin Dube / X