Megrongáltak több tucat Tesla Cybertruckot Floridában

2024.06.22. 14:15

  • Megrongáltak öbb tucat Tesla Cybertruckot Floridában.
  • Az ismeretlen elkövetőt a rendőrség még keresi.
  • Az autókra csak ráfújtak, amiket le lehetett mosni.

Elon Musk az egyik legmegosztóbb személyiség jelenleg. Ennek pedig rengetegszer okot adott véleményével, ami olykor szélsőséges vagy egyszerűen hülyeség. Ezzel még nem is lenne kiemelkedő, hiszen az X-en millió ilyen felhasználó van, csak Musk éppen az egyik legmeghatározóbb autógyártó vezetője, továbbá hozzá kötjük a SpaceX-t és a Neuralinket is, ami agyba ültethető chipen dolgozik. Elon viszont valakit mostanában annyira feldühített, hogy azt több tucat Cybertruck bánta.

Valaki ugyanis felfújta több tucat Cybertruckra, hogy „baszd meg Elon” egy Miamiban található szervizközpont parkolójában. Az elkövető összesen 34 Cybertruckra fújt jókívánságokat. A helyszínen nem csak Cybertruckok voltak, de mégis csak azok voltak megrongálva.

A WSVN riportja szerint a rendőrség már elkezdte a nyomozást, valamint az érintett Cybertruckokra fújt üzeneteket már lemosták. A helyi hatóság várja a tippeket a lakosságtól, hogy tudnak-e valamit az eset kapcsán - ebből sejteni lehet, hogy egyik Cybertruck Sentry módja sem volt aktiválva.

Az érintett Fort Lauderdale-i parkoló, ami nem éppen közbiztonságáról híres.
Az érintett Fort Lauderdale-i parkoló, ami nem éppen közbiztonságáról híres.

A kikapcsolt Sentry módokra az egyik magyarázata, hogy ezek az autók szállításra várnak. Ilyenkor pedig a Sentry mód nem üzemel addig, amíg a tulajdonos át nem veszi a járművet.

Továbbá azt is érdemes megjegyezni, hogy nem azért állt itt több tucat Cybertruck, mert nem bírják eladni őket. A Tesla korábban leállította a Cybertruckok értékesítését, ugyanis az ablaktörlőmotor (gigawiper) terhelés hatására meghibásodott. Az érintett járműveket először megjavították, de sikertelenül, ekkor állították le a Cybertruck értékesítését és kezdtek felgyülemleni a járművek. A hibára már megtalálták a megoldást, amit a már legyártott darabokban elkezdtek kijavítani, ami után a parkolóba várakozó autók szállításra kerülnek tulajdonosaikhoz.

Az viszont teljesen jogos felvetés, hogy ennyi autót miért parkoltatnak egy őrizetlen helyen, méghozzá egy olyan környéken, ami nem a legbiztonságosabb.