A Mitsubishi visszahozhatja a Lancer Sportbacket és a Pajerót*

2024.06.24. 18:14

  • A Mitsubishi két régi-új típusmegnevezést szeretne levédetni az Egyesült Államokban.
  • Az új modellek Lancer Sportback és Montero (ismertebb nevén Pajero) nevekre hallgathatnak majd és valószínűleg elektromos hajtásláncot kaphatnak.
  • Elképzelhető, hogy az új Lancer Sportback valójában az új Nissan Leaf átcímkézett változata lesz.

Már 7 éve annak, hogy a Mitsubishi leporolta a kultikus Eclipse nevet és egy SUV hátuljára ragasztotta. Valami hasonló várható most is a Lancer Sportback esetében is, amelyet az amerikai piacos Montero nevével együtt védettek le nemrég az Egyesült Államok Szabadami és Védjegyhivatalánál (USPTO). A védjegybejegyzés tucatnyi más felhasználás mellett kifejezetten autókra is vonatkozik, ezért elég valószínű, hogy a Montero és a Lancer Sportback nevek hamarosan visszatérnek az utakra.

A Lancer Sportback eredeti kiadása. - Fotó: Papp Tibor/Totalcar
A Lancer Sportback eredeti kiadása. - Fotó: Papp Tibor/Totalcar

A Lancer Sportback levédetése különösen azért érdekes, mert a jelenlegi információk szerint a Mitsubishi a Nissannal közösen gyártja majd a következő generációs villanyautóit, többek között az új, még be nem mutatott Leafből is lesz majd saját emblémás változatuk, valószínűleg ezt nevezik majd Lancer Sportbacknek. A Montero típusjel Magyarországon kevéssé beszédes, ismertebb nevén azonban sokak számára ismert: a Pajeróról van szó, kérdés, hogy az új típust Európába is elhoznák, vagy a jelenlegi, egyébként váratlanul sikeres Outlander PHEV-hez hasonlóan a világ más részeire koncentrálna vele a Mitsubishi. 

A kifutó Nissan Leaf - ennek az utódjából lehet majd Lancer Sportback. - Fotó: Ziegler Gergő/Totalcar
A kifutó Nissan Leaf - ennek az utódjából lehet majd Lancer Sportback. - Fotó: Ziegler Gergő/Totalcar

Az új Mitsubishi modellekről sok pletykát hallania manapság, többek között egy pickup érkezése is valószínű (nem egyértelmű, hogy az új L200-at vinnék el Amerikába vagy egy teljesen másik modellről van-e szó), illetve korábban a D:X terepjáró mikrobusz koncepciójukat is bemutatták. Egyelőre még semmi sem biztos a szebb napokat is látott japán márka nagy visszatérésével kapcsolatban, pontosabb információk valószínűleg csak 2025-ben várhatóak.

Forrás: Motor1.com